Pazartesi, Haziran 4

Samsung Galaxy S2 ve Note'u HDMI çıkışı ile televizyona bağlama

Aşağıdaki resimde görmüş olduğunuz MHL adaptör vasıtası ile Samsung galaxy s2 ve note'un ekran görüntülerini HDMI televizyona aktarabilirsiniz.
http://www.extremetech.com/wp-content/uploads/2012/02/MHL-Samsung.jpg

Adaptörün 3 girişi var 1 tanesi micro usb ile telefona gidiyor, 1 tanesi hdmi ile televizyona gidiyor, 1 tane de adaptör üzerinde dişi micro usb girişi var oraya da şarj adaptörü ile enerji veriyorsunuz.

Televizyona vermiş olduğunuz görüntü çözünürlüğü telefon çözünürlüğü ile aynı. Galaxy s2 kullanıyorsanız 800x480 galaxy note kullanıyorsanız 1280x800. Yani televizyonda full hd görüntü izleyemiyorsunuz.  1920x1080 çözünürlüklü videoyu televizyonda izleyebilirsunuz ama telefonun ekran çözünürlüğünde oluyor. Bir sorunda dosya ebatından kaynaklanıyor. Telefonunuzdaki Fat32 dosya sistemine sahip sd kartınıza full hd film atıp televizyondan izlemek istediğinizi varsayalım. Film boyutu 6-9 gb arasında değişiyor, ama sd card fat32 dosya sistemine sahip olduğundan maksimum dosya boyutu 4 gb ile sınırlı olduğundan filmi hafıza kartına atamıyorsunuz.

Wifi ile ağdaki bilgisayarınızın paylaşımındaki hd filmleri telefon vasıtası ile televizyona aktarıp izleme yapılabilir belki. Ama onu henüz denemedim.

Telefonu mhl adaptörü ile televizyona bağlayayım, otg kablo ile klavye mouse'u bağlayıp uzak masaüstü yazılımı ile bilgisayarıma bağlanayım derseniz bunu da yapamıyor olacaksınız. Çünkü telefona ya otg kabloyu yada mhl kabloyu takabiliyorsunuz. Bu senaryo için telefona mhl kablo ve bluetooth klavye mouse set almanız gerekiyor.





3 yorum:

Adsız dedi ki...

Many thanks just about all on your appealing and
insightful opinions so far. Considerably foods with
regard to assumed. Some provocative suggestions plus sides all over.
Could not declare that I agree with everything for you to say but if i did not accept your legitamecy within your post We would be badly informed
for a know-how.
My webpage - Genital Warts Removal

İçimizden Biri dedi ki...

Wireless dan vestel smart tv ye videoyu hatta nette izlediginiz videoyu gönderebilirsiniz tek sorun ileri geri sarma yapilamiyor

İçimizden Biri dedi ki...

Wireless dan vestel smart tv ye videoyu hatta nette izlediginiz videoyu gönderebilirsiniz tek sorun ileri geri sarma yapilamiyor