Salı, Mayıs 8

Pahalı olan Cisco Backbone bozulursa ne yaparım.

Cisco backbonelar bayağı pahalı 10-20-30 bin dolarlık aletler var aynısını almak ek yük getirecek. o zaman garantiyi aşağıdaki şartlarda uzatabiliriz.

son kullanici olarak smartnet paketi alirsin.. same day ship versiyonu sana ayni gun istanbul deposundan urunu gonderir.

veya bir cisco partneri ile anlasirsin o senin adina smartnet veya shared support alir, senin aciliyetine gore kendi deposundanda kullanarak istedigin zamanda urununu getirir.. bu arada smartnet sana o urunle ilgili case acabilmeni, ios indirebilmeni vs.. saglar aynI zamanda. (Buces'den Qui)


Sonicwall'da da Dynamic support denilen paket var o paketi aldığında cihaz bozulursa aynını 4-5 günde yurt dışından gönderiyolar. Yapmamız gereken ara ara cihazın konfigürasyon yedeğini almak.

Bizde Sonicwall 3060 modeli var. cihazı 7000 $ civarına aldık.Çıplak olarak 3500 $ aslında.antivirüs, antispy vpn gibi lisanslarla o seviyeye çıktı.simet çıplak olarak alınan cihaza diğer aletin lisanslarını aktarabileceğimizi söyledi.Dynamic support da yıllık 600 $.Acaba çıplak olarak cihazı alıp kenarda saklasakmı şeklinde düşünmeye başladık.

Hiç yorum yok: